27 Kasım 2012 Salı

FOTOKOPİ MAKİNESİ MR ÇEKER Mİ?






      TBWA\İstanbul’un Anadolu Sigorta için hazırladığı, MR, tomografi gibi yüksek tanıları da kapsayan “Sağlıkta Fırsat Poliçesi” reklam kampanyası yaklaşık 2 haftadır yayında. İki filmden oluşan kampanyada, MR’ı ve tomografiyi ucuza getirmeye çalışan insanların komik hikayeleri anlatılıyor.


      Tv ayağı 2 reklam filminden oluşan kampanyanın bir filminde, parası yetmediği için MR çektiremeyen bir adam bu işi ucuz yollu bir şekilde halletmenin yolunu sahafta kafasının fotokopisini çektirmekte buluyor.

      İkinci filmde ise aynı sorundan muzdarip bir başka adam, farklı bir çözümle karşımıza çıkıyor. Havaalanı'nda X Ray cihazını görünce ampül yanıyor kafasında! Kim demiş X Ray cihazında tomogrofi çekilmez diye? Arka cepteki çakmağı bile gören cihaz hastalığı mı teşhis edemeyecek?..

     Yönetmenliğini Autonomy’den Uygar Kutlu’nun yaptığı reklam filmlerinin ilki Kadıköy Moda Sineması Pasajı’ında eski bir sahafta, ikincisi ise Sabiha Gökçen Havaalanı’ında iki günde çekilmiş.

     Kampanya, hastalıktan çok MR’dan korkan bir adamı anlatan radyo spotunun yanı sıra basında da yer alıyor.

     Şu anda sağlık poliçelerinde en önemli sorun; kapsanmayan tanı testleri. Bu tanı testleri de oldukça pahalı. Herkesin yaptırmaya imkanı yok. Ama bir sigorta şirketi biz bu testleri de kapsıyoruz derse, işler değişir. Böyle düşününce reklam stratejisinin ne kadar doğru olduğunu anlıyoruz.

     Ben bu kampanyaya bayıldım. Ne eksik ne fazla; mükemmel iş. Kıskandığım işler arasında sağlam bir yer edindi...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder