14 Mart 2015 Cumartesi

Marka Konseyi Toplandı

Artık Marka Danışmanlarının da bir derneği var. Mesleğin en yetkin isimleri Güven Borça’nın başkanlığında bir araya geldi ve “artık ülkenin gündeminde markalaşmaya yer açın” mesajını vererek Marka Konseyi’ni kurdular.

Yönetim Kurulu ve üyeler ağırlıklı olarak marka danışmanlarından oluşuyor ancak dernekte marka yöneticilerine de yer var. Zaten derneğin resmi adı bu yüzden Marka Danışmanları ve Yöneticileri Derneği.

Ülkemizin markalaşmaya dolayısıyla böyle bir oluşuma ne kadar ihtiyacı olduğu ortada. Ne genç nüfusumuzu değerlendirebiliyoruz ne de katma değer yaratacak bir üretim altyapımız var. İnovasyon, AR-GE, tasarım ve marka memleketimde çok da anlamlı bulunmayan kavramlar. Zaten öyle olmasaydı sadece Toyata’nın marka değeri, Türkiye’nin en büyük 100 markasından daha yüksek olmazdı.

Marka Konseyi amacını, iş dünyasına ve kamu kuruluşlarına markalaşmada vizyon kazandırmak, yol göstermek ve cesaret vermek olarak ilan etti. Derneğin manifestosunda yer alan diğer hedefler ise şöyle:

- Markalarımızın daha yüksek katma değer yaratması

- Marka değerlerinin artması

- Pazarlama ekosisteminin büyümesi

- Markalaşmanın ülke ekonomisine katkısının somut verilerle kanıtlanması

Derneğin kurucusu ve başkanı Markam Danışmanlık şirketinin de sahibi olan Güven Borça. Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri ise Muhterem İlgüner, Hakan Senbir, Cihan Kırımlı ve Serfinaz Altun.

Bu değerli ve cesur girişimin diğer kurucuları ise şu isimlerden oluşuyor: Turgay Adıyaman, Temel Aksoy, Bora Alçı, Asude Alkaylı, Yunus Baran, İsmail Bayazıt, Ali Atıf Bir, Ali Gökçe Ertan, Bülent Fidan, Yelda İpekli, Şule Kutlay, Serhan Ok, Dilek Özman, Serdar Öztürk, Murat Şaylan, Barış Topkaya ve Nükhet Vardar.*

Henüz yolun başlarında olan sektörün bir üyesi olarak Marka Konseyi’nin beni ne kadar heyecanlandırdığını anlatmama gerek yoktur sanırım. Derneğin ülkenin marka potansiyelini ateşlemesinin yanında bana kalırsa en önemli görevleri; nitelikli danışman yetişmesini sağlamak, marka danışmanlığının sınırlarını belirleyerek her önüne gelenin “ben marka danışmanıyım” demesinin önüne geçmek ve tabi ki mesleği çok saygın bir noktaya taşımak.

Dernek henüz çok yeni. Markam’ın içinde bir ofisleri var. Derneğin jokeri Ozan Hacıbektaşoğlu tüm enerjisiyle, “joker” lakabına yakışır bir şekilde her işe koşturuyor. Lansman sonrası gelen ilk sinyaller oldukça olumlu. Belli ki bu girişim çok güzel sonuçlar doğuracak.

Yolları açık, şansları bol olsun… 

Dernekle ilgili daha fazla bilgi için:
Facebook: Marka Konseyi
Twitter: MarkaKonseyi

*İsimler, soyadı sırasına göre yazılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder