18 Ekim 2012 Perşembe

İYİ FİKRİ KAÇIRMA, PİŞMAN OLURSUN




          Elektro World'ün son promosyon kampanyasını çok beğenenlerdenim. Genelde promosyon kampanyaları ruhsuz, soğuk ve sevimsiz olur. Marka bir an önce promosyon bilgisini vermek ister ama dostlar alışverişte görsün mantığıyla araya stratejiden, fikirden yoksun bir takım yaratıcılıklar (!) serpiştirilir. Ama Elektro World, son promosyon kampanyasında bildiğimiz bu kalıbın dışına çıkmış. Aslında mantık yine aynı. Yani, kısa bir yaratıcı bölüm var, arkasından gelen promosyon bilgisi de var. Diğerlerinde farkı ne peki? Tabi ki Fikri...

         Hepimizin, sonradan hatırladığımızda pişman olduğumuz ihmalkarlıklarımız vardır. O derece üzülürüz ki, "bir daha başıma gelse asla aynı şekilde davranmam" diye düşünürüz. İşte, Elekro Worl'ün yaratıcı Ajansı Happy People Project bu içgörüden yola çıkmış. Yıllar sonra hatırlandığında büyük pişmanlık duyulan tarihi olaylardan esinlenerek hazırladıkları "Tarihi fırsatları kaçırma! Pişman olursun" promosyon kampanyasıyla, Elektro World'ün cazip indirimlerine dikkat çekmişler. Kampanya kapsamında hazırlanan "Bizans İmparatoru", "Kaka" ve "Einstein" filmleri tüketiciye, Elektro World'teki fırsatları kaçırması durumunda yaşayacağı kaybın ne kadar büyük olacağını esprili bir dille anlatıyor.

         Özellikle, elektronik market piyasasının en büyük oyuncularından Media Markt'ın, Tv'de çıkınca kanal değiştirten reklamlara sahip kampanyasını da dikkate alırsak Elektro World'ün bu kampanyası için olmuş, hatta harika olmuş diyebiliriz. Kısa, öz ve derdini net anlatan işler her zaman daha avantajlıdır. Derdini kısa, öz ve net anlatacak fikirler bulmak ise her reklamcının harcı değildir. Bunu başaran, son dönemin gözde yerli ajanslarından biri olan Happy People Project'in stratejistlerini ve yaratıcılarını tebrik etmek lazım.

        İlgilenenler için kampanyanın künyesi:


Reklamveren: Electro World
Reklamveren Yetkilisi : Can Emci, Sinem Şanda, Ece İşci
Reklam Ajansı : Happy People Project
Yaratıcı Ekip : Yaşar Akbaş, Atilla Karabay, Tuğçe Kadıoğlu, Yasin Yaylı, Efe Kaptanoğlu, Mert Sönmez
Müşteri İlişkileri : Orçun Onural, Burcu Erenkuş, Özge Tuygur, Gülru Talayman
Strateji : Emel Göker, N. Özlem Akbaş
Prodüksiyon Şirketi : Jaguar
Yönetmen : Emre Akay
Kullanılan Mecra : TV, basın, outdoor


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder